Multimedija

Pozdravljeni!

Na tej strani bodo podani podatki za nove učne ure pri izbirnem predmetu Multimedija – MME.

Za vprašanja o nalogah sem na voljo na elektronskem naslovu: rac.ososkar@guest.arnes.si

Uspešno pri delu od doma!

Sandra Toni

 

 

2. TEDEN – SREDA 25.3.2020: Nalaganje programa Audacity, snemanje in urejanje lastnega zvoka

Prejšnji teden ste dobili navodila v spletni učilnici, sedaj pa vam bom navodila podajala na tem spletišču, saj je manjši “naval” učencev in učiteljev na spletišče kot na spletne učilnice.

Prva naloga: Naložite program Audacity na svoj računalnik. Sledite navodilom na dani povezavi:

Druga naloga: 

Na telefonu posnemi svojo predstavitev – snemanje zvoka. Predstavitev naj vključuje naslednje: Ime, razred, namen snemanja zvoka (predmet MME), katero glasbo najraje poslušaš, kaj si se naučil pri multimediji. Seveda lahko vključiš v posnetek še kaj izvirnega.
Posnetek naj bo dolg približno 45 sekund in ne skrbi za kakšne pavze med snemanjem, saj boš svoj posnetek tudi uredil.

Posnetek naloži na svoj računalnik in ga odpri v programu Audacity. Posnetek uredi tako, da ne bo prekinitev ali šuma, uporabiš pa lahko tudi različne učinke.

 

Uspešno pri delu! 🙂

 

3. TEDEN – SREDA, 1.4.2020: Sestavljanje posnetka in dveh glasb

Prejšnji teden ste imeli kar obsežno nalogo, zato sem se odločila, da bo danes nekoliko lažja.

Naloga: V programu Audacity odpri svoj urejen posnetek (predstavitev sebe), nato odpri še tisti dve pesmi, ki si jih izbral v prvem tednu in ju kopiraj k posnetku (tako da si sledijo: posnetek, prva pesem in druga pesem. Če se ne spomniš, kateri pesmi si izbral, si lahko izbereš novi dve pesmi, za kateri meniš, da jih boš v prihodnjih urah lahko uredil.
Seveda moraš imeti tudi obe glasbi že naloženi na računalnik, da jih lahko odpreš v programu. Ko narediš, kar je zgoraj opisano, shrani sestavljen izdelek in naloga je opravljena. Urejali bomo v prihodnjih urah.

Uspešno pri delu. 🙂

 

4. TEDEN – SREDA, 8.4.2020: Krajšanje projekta v programu Audacity

V tem tednu boste morali svoj projekt skrajšati.

Naloga: V programu Audacity odpri projekt, ki si ga naredil prejšnji teden (ponetek, prva in druga pesem). Celoten projekt je sedaj verjetno dolg približno 7 minut, mogoče več. Tvoja naloga je, da poslušaš projekt in se odločiš, na katerih delih sta si pesmi podobni in bi dobro zvenelo, če ju odrežeš in daš skupaj. Celoten projekt bi po odrezanih delih, moral biti dolg okoli 4 minute. Torej približno 1:30 minute za vsako pesem in 30 sekund za posnetek tvoje predstavitve. Ko skrajšaš projekt, ga ne pozabi tudi shraniti.

 

Želim ti čimlepši in uspešen dan.

 

5. TEDEN – SREDA, 15.4.2020: Povratna informacija

Pozdravljeni!

Upam, da ste preživeli lep praznični vikend! Ta teden vas prosim, da shranjen projekt, ki ste ga uredili prejšnji teden, izvozite kot mp3 datoteko in mi ga pošljete na elektronski naslov:  rac.ososkar@guest.arnes.si z zadevo (naslov elektronskega sporočila): MME – zvok – Ime in priimek (zapiši svoje ime in priimek)

Ko mi MP3 datoteko pošljete, ga bom pregledala in vam poslala povratno informacijo, če je projekt dobro skrajšan, kaj bi lahko spremenil in podobno. Te informacije vam bodo prišle prav v prihodnjih tednih, ko bomo začeli skrajšan projekt urejati z učinki.

V primeru, da se ne spomniš, kako izvoziš projekt v mp3 format, sem spodaj zapisala pot:

Datoteka (File) > Export (Izvozi) > Izvozi kot MP3

Lep dan! 🙂

 

9. TEDEN – SREDA, 13.5.2020: Urejanje zvočnega posnetka za oceno

Prejšnji teden smo se na video konferenci dogovorili, kako boste pridobili ocene.

V naslednjih dveh tednih je vaša naloga, da uredite svoj zvočni posnetek po navodilih, ki so dodana na povezavi, ki ste jo prejeli preko maila.

Želim vam veliko uspeha pri delu.

Lep dan!