Urejanje besedil

Pozdravljeni!

Na tej strani bodo vsak teden podani podatki za nove učne ure pri izbirnem predmetu Urejanje besedil – UBE.

Za vprašanja o nalogah sem na voljo na elektronskem naslovu: rac.ososkar@guest.arnes.si

Uspešno pri delu od doma!

Sandra Toni

 

 

2. teden – torek, 24.3.2020: MS PowerPoint in LibreOffice

Pozdravljeni

Prejšnji teden ste pogledali video posnetek na youtube strani , kjer ste se naučili, kako odpreti in shraniti PowerPoint predstavitev.

Naloga tega tedna je sledeča:

Pogledali si boste dva video posnetka, en je nadaljevanje osnov MS PowerPointa, drugi pa so osnove LibreOffice Impress. Od naslednjega tedna dalje, bomo uporabljali LibreOffice namesto Microsoft Office, saj je program zastonjski in ga lahko naložite in uporabljate tudi doma.

  1. video posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=tcj2BhhCMN4
  2. video posnetek: https://www.youtube.com/watch?v=vR7yVoPn2bs&t=17s

Slovenski LibreOffice si naložite na svoj računalnik preko te povezave: https://sl.libreoffice.org/

Želim vam uspešno opravljanje naloge.

 

 

3. TEDEN – TOREK, 30.3.2020: Urejanje prosojnic za predstavitve

Pozdravljeni,

ta teden bomo začeli ustvarjati prosojnice. Izdelali bomo 3 prosojnice, katerim bomo naknadno dodajali nove prosojnice.

Izdelane prosojnice vam bodo v pomoč kasneje, ko boste izdelovali svojo predstavitev, saj bomo izdelali navodila, kako narediti dobro predstavitev.

Navodila za izdelavo prvih 3 prosojnic so na spodnji povezavi.

UREJANJE PROSOJNIC – LIBREOFFICE

Uspešno pri delu.

 

4. TEDEN – TOREK, 7.4.2020: Dodajanje in urejanje slik v LibreOffice Impress

Pozdravljeni,

danes nadaljujemo z urejanjem prosojnic. Odprli boste narejene prosojnice prejšnjega tedna in dodali eno novo. Navodila so podana na spodnji povezavi.

DODAJANJE IN UREJANJE SLIKE V LIBREOFFICE IMPRESS

Ostanite zdravi! 🙂

 

6. TEDEN – TOREK, 21.4.2020: Dodajanje prehod med prosojnicami in animacij v LibreOffice Impress

Pozdravljeni,

ta teden se boste naučili, kako dodamo različne prehode med prosojnicami in kako dodamo animacije na prosojnice. Kaj oba pojma pomenita, je opisano v spodnji datoteki, s katero si boste tudi pomagali raziskati različne učinke za prehode in animacije.

NALOGA:
Na prosojnice, ki smo jih izdelali v prejšnjih tednih, dodajte 3 različne prehode med prosojnicami in na vsaj eno prosojnico dodajte 3 ali več animacij. (Primer: ob menjavi prosojnice se prikaže naslov, s klikom se prikaže prva točka, ob drugem kliku se prikaže prva slika in nato še druga slika).

PREHODI MED PROSOJNICAMI IN ANIMACIJE V LIBREOFFICE IMPRESS

Če se vam pojavi med reševanjem naloge pojavi kakšno vprašanje, sem dosegljiva preko elektronskega naslova: rac.ososkar@guest.arnes.si

 

Lep teden in počitnice!

 

9. TEDEN – TOREK, 12.5.2020: Ustvarjanje predstavitve seminarske naloge v LibreOffice Impress

Prejšnji teden smo se preko videokonference pogovorili o načrtu dela do konca šolskega leta. Začeli bomo s sestavo predstavitve vaše že izdelane seminarske naloge pri tem predmetu.

Današnja naloga: Odprite LibreOffice Impress in izberite predlogo, ki bo ustrezala vaši temi seminarske naloge. Naredite naslovnico za svojo seminarsko nalogo (naslovnico izdelajte po navodilih, ki ste jih naredili že v 3. tednu učenja na daljavo). Na naslovnico lahko poleg vseh osnovnih podatkov dodate še fotografijo, ki predstavlja vašo temo seminarske naloge.

 

10. TEDEN – TOREK, 19.5.2020: Ustvarjanje predstavitve seminarske naloge v LibreOffice Impress

Naloga: Nadaljujte z ustvarjanjem vaše predstavitve. Naredite novo prosojnico, ki bo namenjena uvodu. Prosojnico uredite tako, kot smo zapisali v 3. tednu na drugi prosojnici (za pomoč si oglej datoteko iz 3. tedna), seveda lahko tudi tukaj dodate fotografije. Nato naredite še eno prosojnico in začnite opisovati svojo temo. Pazite, da bo sistematično sestavljena (na primer: Najprej opišete državo na grobo – koliko je prebivalcev in površina države, igro opišete, kako deluje in kakšen cilj je, pri športu opišete, kako se izvaja in podobno).

Lep teden!

 

11. TEDEN – TOREK, 26.5.2020: Ustvarjanje predstavitve seminarske naloge v LibreOffice Impress

Naloga: Ta teden morate dokončati s predstavljanjem jedra seminarske naloge. Ustvarite toliko prosojnic, kot jih potrebujete za predstavitev svoje seminarske naloge. Ne pozabite, da dobre predstavitve nimajo veliko besedila na prosojnicah. Naj bodo gor le oporne točke in slike, ki popestrijo vašo predstavitev.

Uspešno še naprej!

12. TEDEN – TOREK, 2.6.2020: Ustvarjanje predstavitve seminarske naloge v LibreOffice Impress

Naloga:  Svoji predstavitvi dodajte zaključno prosojnico. Prosojnice uredite z različnimi animacijami in med prosojnicami dodajte prehode. Predstavitev shranite in poimenujte z naslovom predstavitve in dodajte vaše ime.

Se vidimo prihodnji teden!